Krible krable Børnehaven

læs projekt beskrivelse her :Download: krible-krable (pdf - 164 kb)

 

se grupperne her: Download: grupper (pdf - 125 kb)

 

Krible krable projekt 2019

 

Vi vil gerne være med til at udvikle børnenes glæde ved oplevelser med naturen, og fremme deres nysgerrighed og interesse for livet i skoven, på stranden, ved åen, i søen, og på legepladsen

 

 

Større viden om naturen, gode oplevelser i den og en oplevelse af, at den er levende, vil påvirke vores brug af natur. Derfor er det vigtigt at præge børnene til at passe på miljøet, da det er deres holdninger, der senere bliver bestemmende for vores fremtidige natur.

 

Vi vil give børnene mulighed for at få kendskab til tudser, bløddyr, krebsdyr, insekter, edderkopper og andre smådyr og deres spændende levevis. Gennem arbejdet med disse dyr vil vi opnå, at børnene får en større grad af fortrolighed med dem.

 

Vi kan være med til at rykke nogle grænser hos børnene i forhold til, om eks. edderkopper er ulækre eller fantastiske. Der er edderkopper og insekter næsten ligegyldigt hvorhen man går. Vi lever sammen med alle disse smådyr, uanset om vi vil det eller ej. Jo bedre vi kender dyrene, jo mere fantastiske bliver de for os. I stedet for at ødelægge edderkoppens ulækre spindelvæv, kunne det være rart at lære at nyde synet af edderkoppespindenes fascinerende bygningsværk.

 

Vores personlige engagement og indstilling til naturen vil forhåbentligt på længere sigt smitte af på børnene, så de tilegner sig en forståelse for naturen og får større lyst til at færdes i den - også når de bliver større og voksne.. Dette kan på sigt føre til, at børnene som voksne passer på naturen.  ... læs mere når du downloader øverst :)